#

Artiklar

Hitta din favorit bland thailands öar

Hitta din favorit bland thailands öar.

Många som lockas av thailand gör det för de många öarnas charm. Man kan hitta avskilda thailändska öar eller en turistmagnet med alla nöjen och bekvämligheter man kan tänka sig.

Man kan också välja ett ställe med bara turister eller platser där man lätt kommer i kontakt med lokalbefolkningen. När Bangkok-bor vill festa är det t.ex. ofta Koh Samet som gäller. Här finns avskilda stränder, pudrig sand och klarblått vatten, det vill säga helt idealiska förutsättningar för en paradisfest inpå småtimmarna.

Någon annan kanske främst är sugen på naturupplevelser. Då kan Koh Yao Yai vara ett alternativ. Koh Yao Yai ligger Halvvägs mellan Krabi och Phuket i Phang Nga Bay och är en ännu ganska orörd plats som ligger mycket vackert.

Den som istället vill upptäcka livet under vattenytan kan bege sig tillKoh Tao som kantas av klippor och rev och är ett riktigt dykarparadis. I de lugnare vikarna kan man snorkla och se mängder med fisk och längre ut kan man se delfiner och t.o.m. se enorma valar.
På Sairee Beach ligger ett kluster av bungalows, strandcaféer och barer. Bo i en enkel bungalow och upplev ön så som den ska upplevas.

För äventyraren kan Koh Chang vara resmålet. Det regnar och är bergigt men samtidigt en av Thailands bästa öar. Koh Chang lockar med täta skogar, ensliga stränder och dramatiska vyer.

Fler tips på semesteröar runt om i världen.