#

Artiklar

Bäst pris till Thailand – beroende på skollov

Thailand är ett självklart resmål för många svenskar. Ett land som många återkommer till år från år. Att hitta biljetter inför jul/nyårs-helgerna kan ibland till och med vara svårt då kylan, mörkret och långledigt gör att extra många söker sig ner till värmen.

Att vara spontan och boka resan någon vecka före avfärd är väldigt vanligt. Men då får man betala onödigt mycket. Att vara ute i god tid är bättre  – men inte för god tid. Detta åtminstone enligt en undersökning om billiga resor som Flygresor.se gjort.

Undersökningen, som bland annat publicerats i Expressen, visar att det är något olika hur lång tid man bör boka i förväg beroende på vilket skollov som resan planeras på.

Inför jullovet ska resan bokas i september – bara tre månader före avgång alltså. Eller så bokas resan i januari dvs. ett helt år före resan planeras. I september är det billigare än övriga månader även om januari är allra billigast. Skillnaden är däremot inte så stor mellan dessa månader och med tanke på att många hellre bokar en resa 3 månader i förväg än 12 månader i förväg så kan september mycket väl vara ett bra alternativ.

jullov

 

De som istället ska åka på sportlovet ska absolut undvika att boka i september. Då är resorna som dyrast. Utöver september bör Maj undvikas. Istället bör långsemestern på sportlovet bokas i juni.

sportlov

 

Gällande sommarlovet så är skillnaderna inte jättestora. Sämst pris ges i augusti (10-12 månader före avgång). Allra billigast är det när hösten och skolorna har kommit igång dvs. september.

sommarlov

 

Slutsats

En sak är i alla fall tydlig. September är månaden som sticker ut. Här går det att hitta de billigaste flygbiljetterna – men även de dyraste. Allt beroende på när man har tänkt flyga.

Är det billigare med Sista-Minuten? Detta ingick inte i undersökning och ser man på utbudet av Sista Minuten hos Flygresor.se så finns inte heller Thailand som valbart land. Vi har även kollat flera andra resebolag och för tillfället var det flera av dessa som inte hade några Sista Minuten resor till Thailand. Det kan säkert förekomma men det är uppenbarligen styrt utifrån säsong och efterfrågan. För de flesta är däremot en bokad resa det tryggaste valet. Det går ju uppenbarligen att spara ganska mycket genom att planera resan. Kom bara ihåg att boka i september – eller var det tvärtom?