Billig mat

Längst med Thailands kustregioner kan man njuta av goda fisk och skaldjursrätter. Restaurangerna skyltar ofta med dagens fångst och fisken betalas per vikt. De thailändska restaurangerna har ofta en uppsjö av olika rätter på sin meny, vilket kan göra det svårt att välja rätt. Många av deras rätter innehåller kokosmjölk och finns i både milda varianter och mer hetkryddade. Soppor, nudlar och risrätter är thailändarnas specialitet.

De billigaste och ofta de godaste rätterna kan man hitta på någon av landets olika marknader. Här finns oftast lättare rätter som tillagas snabbt på hög värme. Ett bra tips för en försäkran om matens kvalitet är att se efter om thailändarna själva äter vid dessa matstånd.

Glöm inte att testa Thailändarnas ölsorter Singha och Chang som är väldigt törstsläckande i hettan.

Lavoys Koh Lipe Thailand

Lavoys Restaurant, Koh Lipe

Välj mellan grillat av dagens fångst så som fisk, bläckfisk och räkor. Restaurangen har även en riktigt god tre-rätters meny för 2 personer där man får krispiga vårrullar, Thailändsk wok eller paneggryta och därefter´grillag fisk. Priset är väldigt lågt om man ser till all god mat man får. Verkligen ett ställe man bör prova och […]

Monkey Restaurant, Koh Lipe

Monkey Restaurant, Koh Lipe

Längst med stranden Pattaya Beach finner man denna enkla strandrestaurang som har super god mat till ett riktigt bra pris. De har färsk fisk som tillagas över grillen och till det serveras starka goda såser, ris och frukt.  De har även många andra goda rätter på menyn så som paneng gai, vårrullar och soppor.

Richey Beach Bar, Koh Lanta

Den godaste maten på hela ön! Här kan man välja grillat från dagens fångst eller fantastiskt goda grillspett, ribbs och grillade majskolvar. Antingen sitter du ute på stranden eller uppe i restaurangen som mer liknar en träkoja till utseendet. Ägaren själv sköter allt från grillning till servering. Väl värt ett besök oavsett vart på ön man […]

Grillat Koh Lanta Thailand

Otto bar and grill, Koh Lanta

Precis som det låter- Här äter du grillat, maten är god och enkel. Medan du väntar prova en Mai Thai!

Red Snapper Koh Lanta

Red Snapper, Koh Lanta

Populär restaurang med god mat och bra service! Passa på att äta något från dagens fångst.

Noon Sunset Viewpoint Hill

Noon Sunset Viewpoint Hill restaurant and cafe, Koh Lanta

Njut av en god drink eller matbit till fantastisk utsikt från en av Koh Lantas högsta höjder. Berget ligger ungefär i mitten på ön, ca 10 km från Ban Saladan.

Savoey seafood, Phuket

Serverar fisk och skaldjursrätter av alla de slag. God mat till ett okej pris. Restaurangen ligger vid Patong Beach.

Matmarknaden, Phuket/Patong

Här kan mat äta riktigt god thaimat för bara ett par kronor. Köp ett par välgrillade kycklingspett med Sataysås och slå dig ner på en vinglig plaststol. Marknaden öppnar upp under kvällstid intill Robinson Ocean Plaza.

Thai food

God mat till en väldigt billig peng! Patak road soi10, Karon  

Harrys Steakhouse Patong

Harrys Steakhouse i Patong serverar väldigt god mat. Köttet rekommenderar vi.