#

Artiklar

Thailand – Fortfarande favoritlandet för svenskarna

Sommaren 2016 har varit en kanonsommar i Sverige. Åtminstone för de som älskar sol, värme och härligt väder. Visst har det varit enstaka regndagar men soldagarna har minst sagt dominerat. Men så var det inte förra året vilket återspeglat sig i antalet sålda charterresor under våren. När Ticket genomförde sin stora undersökning gällande vad svenskarna tänkte göra på sin semester, i mars 2016, visade det sig att nästan hälften hade planerat in en utlandssemester. Närmare exakt 46% svarade positivt på frågan om någon sådan resa var planerad enligt webbplatsen Medelhavsresor.se

Under årets första månader var Turkiet mycket populärt. Många såg tillbaka på den dåliga sommaren förra året och vågade kanske inte chansa på bättre väder utan bokade resan till platser där man med säkerhet får se solen. Turkiet har under många år vuxit upp som ett av svenskens favoritländer och detta återspeglade sig även under årets första månader. Men sedan har det vänt. Med terrordåd och misslyckade kuppförsök har efterfrågan efter resor till Turkiet minskat rejält. Därmed har även andra resmål gått upp och däribland Spanien.

Men det är inte de europeiska länderna som dominerar på listan över mest populära resmål. När resesidan Momondo genomförde en sammanställning över de resmål som hade flest sökningar på deras sida vann Thailand och detta rejält.

Gällande resmål som svenskarna helst åker till (om man kan dra slutsatsen att en sökning betyder att man vill åka dit) kom Bangkok på första plats.

Det betyder inte nödvändigtvis att man helst åker till den staden utan det kan lika gärna betyda att det är första etapp på Asienresan. För ska man till Asien är chansen mycket stor att man åker via Bangkok.

På andra plats kom Phuket. En mer tydlig semesterstad dit mycket stora mängder svenskar åker årligen.

Därefter kom New York, Miami , London, Köpenhamn och sedan ytterligare ett turistmål i Thailand, Krabi.

På listan var det enbart USA och Thailand som hade tre placeringar på de tio första. Men genom att Thailand hade både nummer 1 och 2 kan man lätt säga att det är Sveriges mest populära land att semestra i – utöver Sverige.