Kategorier
Fakta Krabi

Krabi fakta

Område: Övre Andamankusten.
Typ: Fastland.
Religion: Buddhism
Närmsta flygplats: Krabi.
Nöjesliv: Livligt.

Krabi

På Nedre Andamankusten öster och söder om Phuket finner man Krabi. Naturen är vacker med höga kalkstensberg som sticker rakt upp i skyn, frodiga skogar och välkända dykvatten. En längre kuststräcka med mycket välbesökta stränder som kantas av både större och mindre hotellkomplex. Till Badorten Ao Nang i Krabi kan du enkelt ta dig med flyg eller båt från ex koh Lanta, Phuket och Koh Phi Phi. Krabis skärgård är fylld av små paradisöar dit det dagligen kör longtailbåtar. Antingen kan du åka med i en båt som avgår så snart den fylld eller så kan du hyra båten för dig och ditt sällskap.

Aktiviteter

Bergsklättring är väldigt populärt här. Du kan boka upp dig på aktiviteten antingen som nybörjare eller om du önskar klättra på en mer avancerad nivå. Dyka och/ eller snorkla skall man verkligen passa på att göra när man befinner sig på Krabikusten! Vattnet är kristallklart och djurlivet rikt. Här finns många fina öar och stränder att upptäcka som man endast kan nå med båt. Det är bara att ta sig ner till stranden i Ao Nang och åka ut med en Longtail båt för en dag med härliga bad. Dessa stränder och öar kan man komma till på allt i från en kvart till någon timme eller två. Välj själv! Har du inte besökt Phi Phi öarna är dessa väl värda ett besök . Man kan från hamnen i Krabi ta färjan som under säsong går regelbundet varje dag. Ett något dyrare men snabbare alternativ är att åka speed boat över till Phi Phi. Dagsturer runt om som verkligen kan rekommenderas är  b.la. Railay beach, Koh Poda och Chicken Island.

Shopping

Gatorna kantas av restauranger och butiker, här finns allt att tillgå. Ao Nang har växt snabbt de senaste åren och allt fler butiket, hotell, barer och restauranger tillkommer.

Restauranger

Det finns gott om restauranger av alla de slag. Thaimat till svenskt och italienskt. Här finns till och med Mc donalds.

 

Klimat

Krabi klimat