#

Fakta

Phi Phi fakta

Koh Phi Phi

Finner man på Nedre Andamankusten  ett par timmars båtfärd från Koh Lanta eller Phuket.  Hit lockas besökare från hela världen.  Koh Phi Phi Don är den ö man bor på och som har blivit riktigt populärt och lockar tusentals turister årligen från hela världen. Egentligen var det ön Phi Phi  Leh med stranden Ao Maya som gjorde resmålet så känt i filmen The Beach. Denna ö ligger strax bredvid men är mindre och obebodd. Phi Phi öarna är trafikfria, då turist delen inte är utspridd på en särskilt stor yta kan man lätt ta sig till hotellet med packning utan bekymmer. Dessutom möts man direkt vid piren av ivrigt hjälpsamma thailändare som mot en peng kan ta ditt bagage ända fram till hotellet. Naturen här är vacker. Höga skogbeklädda berg som möts av vita vikar och azurblått vatten.  Här finns mycket att se och göra särskilt för den partysugna.

Aktiviteter

Snorklingsturer ut till T.ex Phi Phi Leh med ett besök på den berömda stranden Ao Maya är att rekomendera. Man kan även hyra kajak och paddla ut till monkey beach strax intill för att få se apor som lever fritt på stranden.  Du kan även kajaka runt ön till mindre och mer orörda stränder för bad och snorkling i de färgglada korallreven. Har du dykcertifikat eller är sugen på att ta har ön ett flertal dykcenter för det ändamålet.

Shopping

Finns en hel del butiker, dock säljer de ungefär likadana saker. Lite dyrare att shoppa här än på andra ställen runt om i Thailand.

Restauranger

Från piren i hamnen leder ett flertal små kringliga gator en över till andra sidan ön där huvud stranden finns. Här emellan kryllar det av små och stora restauranger som på kvällstid blir till barer som håller öppet fram till gryningen. Det finns både sämre och bättre ställen att äta på här. Det kan var en hel del liv och fylla så önskar man få äta mer ostört kan någon utav de större lite lyxigare hotellens restauranger vara att föredra. Ner vid stranden finner man också många restauranger som även de drar i gång tempot med eldshower etc ju senare kvällen blir.