#

Fakta

Koh Chang fakta

Inte långt från gränsen till Kambodja, nästan längst söderut på Thailands östra kustland finner man denna fantastiska ö. En grön ö med mycket vegetation och rikt djurliv men som för den sakens skull inte saknar fantastiska stränder längst med sin västra och östra kust. Pärlvita stränder väntar den som reser dit och snorklar du eller  dyker kommer du att få se vackra och häftiga korallrev rikt på färggranna fiskar. Här finns allt från lite lugnare stränder perfekta för total avkoppling till riktigt livliga partyställen som Hat Sai Khao som är den största och mest besökta stranden. Små fiskebyar där du kan avnjuta riktigt bra fisk och skaldjursrätter. Närheten till Bangkok gör att du lätt tar dig hit via taxi, buss och båt. Det är också lätt att hitta boende oavsett om du är ute efter enkel logi intill stranden eller lyxigare resorter där allt finns att tillgå.

Aktiviteter

Ban Kwans elefantpark är populär både bland små som stora. Från elefantryggen får du se ”elefantön” de inre orörda delarna av Koh Chang. Eller varför inte ett besök till de vackra vattenfallet Than Mayom på öns östra sida. Det finns fantastiska öar runt om Koh Chang som kan vara väl värt att besöka. Koh Wai, Koh Mak och Koh Kut är perfekt för sol och bad och nås enklast med motorbåt. Man kan höra efter på hotellet man bor eller någon utav alla de arrangörer som finns för hjälp att boka en tur. Ett riktigt populärt dykmål är annars vraken efter de  två fartyg som gått under strax söder om Koh Chang.

Vattensport

Precis som på Thailands andra stora stränder finner man ett brett utbud av vattensporter, framförallt på stranden Hat Sai Kho som kan erbjuda allt från kajakuthyrning, skärmsegling till lite mer fartfylld kite-surfning och skoteråkning . Åk bananbåt eller spela volleyboll det finns alltid något för alla. Självklart kan du också passa på att njuta av en go fot eller helkroppsmassage hos någon utav alla de duktiga massörerna på stranden eller i byarna.

Shopping

Även i Koh Chang finns det mängder av butiker och stånd som säljer, flippflopps, solglasögon och mängder av kläder. Utbudet skiljer sig inte speciellt på Thailands alla turistorter. Lite samma samma när man varit runt ett tag. men det är billigt och det är nästan alltid något man ”måste” ha.

Restauranger

I fiskebyn Hat Khlong Phrao skall man definitivt passa på att äta fisk eller skaldjur. Dagens fångst tillagas väl och det kan nästan vara svårt att välja bland alla de bra restaurangerna som kantar byn.

Klimat

Koh Chang klimat