#

Artiklar

Om Thai Airways International

Thai Airways International (Eller som de flesta säger ”Thai Air) är ett av de företag som har direktförbindelse mellan Stockholm och Bangkok. Varje dag avgår plan till Bangkok och två gånger i veckan avgår plan till Phuket. Den sistnämnda orten är en av de största turistmålen för svenska turister och de som åker med dessa avgångar åker främst dit för att njuta av en avkopplande semester. Orsaken att det går fler plan till Bangkok är att staden är ett ”hjärta” gällande Asiens flygtrafik. Väldigt många åker hit för att sedan byta och ta sig vidare i världsdelen. Därmed blir det även en stor del affärsresenärer som åker denna sträcka.

Utöver att ha flyglinje till Thailand har flygbolaget även en förbindelse mellan Stockholm och Köpenhamn.

Kvalité och pris

Det finns två stora fördelar att resa med Thai Air. Det ena är servicen. Här är det långt från lågprisbolagens pressade servicenivå. Istället känner man att resan blir behaglig med snabb service och ”det lilla extra”. De som en gång rest med flygbolaget kan med lätthet vittna om detta.

Den andra fördelen är att de erbjuder sträckan från Stockholm till Bangkok utan att man behöver byta på någon flygplats. Raka vägen – med hög service.

Men då får man även betala lite extra. Den som kan tänka sig att först flyga till Helsingfors, London, Amsterdam osv kan pressa priset. Detta inte minst om man kan tänka sig vara kvar på flygplatsen ett antal timmar medan man väntar på anslutande flyg. Frågan är sedan om det är värt det.

Flygbolagets historia

Första steget till Thai Air togs 1960. Det var då som flygbolaget grundades men som ”joint venture” mellan detta företag och det skandinaviska flygbolaget SAS. När sedan SAS helt och hållet köptes loss 1977 kunde den Thailändska staten helt och hållet stå som ägare till företaget.

Den första flygningen genomfördes 1960 och växte sedan relativt snabbt. År 2014 hade bolaget 85 flygplan i tjänst.