Kategorier
Artiklar

Att surfa i Thailand

Allt fler vill surfa när det kommer till Thailand. Men inte då med den klassiska surfbrädan utan på mobilen. Man har kontakt med familjen hemma genom skype, chat eller mail eller vill helt enkelt bara läsa nyheterna för att hänga med vad som händer i hemlandet. Vilka möjligheter finns då för de som vill vara uppkopplade trots att de är hundratals mil hemifrån?

Wi-Fi

Tar man med sig sin dator eller mobil går det att surfa gratis via av de många ”Hot Spots” som finns i landet. Det är exempel extremt vanligt att hotell erbjuder gratis Wi-Fi för sina besökare. Många gånger måste man däremot hämta en säkerhetsnyckel i receptionen för att aktivera internet. Detta för att begränsa utbudet enbart till de som bor på hotellet.

Även flygplatser brukar ha gratis Wi-Fi och detta utan att någon säkerhetsnyckel måste fyllas i.

Är man på stan kan det vara smart att göra någon sökning ibland för att se om det finns några öppna nätverk i närheten. Inte sällan är det något café eller restaurang som bjuder på internetuppkoppling gratis. Men gå då inte för långt bort eftersom Wi-Fi bara finns inom ett ganska begränsat område.

Internetcafé

Vid de tillfällen man inte bor i närhet av en Hot Spot är internetcafé ett bra alternativ. Det är mycket billigt att köpa sig en timme eller två för att komma ut på internet och få kontakt med sina vänner hemma. Priset brukar ligga på ca 20kr för en halvtimme eller timme och många gånger kan man få rabatt om man väljer att boka en tid på cafét via internet. Så med andra ord – när du suttit på ett café och surfat så lägg sista minuterna på att boka in nästa gång du vill komma åt internet. Då spar du några kronor.