#

Artiklar

Bagageregler på Thai Airways

De flesta som åker på semesterresa till Thailand behöver aldrig oroa sig för att väskan ska väga för mycket eller att den skulle ha för stort format. Reglerna hos flygbolaget är generösa i jämförelse mot många andra bolag. Men självklart är det bra att ha koll på vad som gäller för att inte sätta sig i en obekväm situation på flygplatsen.

Handbagaget: Maximalt ett handbagage per person och detta får då väga upp till 7kg. En rekommendation är att ha med sig en liten bagagevåg i handbagaget vilket gör det enkelt och snabbt att väga både handbagage och resväska innan incheckning.

Måtten på handbagaget får maximalt vara 56*45*25cm

Bagage: Beroende på vilken Class man flyger i så får man checka in olika mycket bagage. Både Economy Class och Premium Economy Class tillåter 30kg medan de som kostar på sig en plats i Business Class kan ta med sig en väska som väger upp till 40kg.

Det finns även regler på tyngd på väskan beroende på ålder på personen. De yngsta (under 2 år) som därmed inte har ett eget säte har viktgräns på väskan på 10kg. Äldre barn (2-11år) har visserligen billigare flygbiljett men reglerna kring bagaget är detsamma som för de vuxna.

Tyngre bagage?

Den som vill checka in en väska som väger mer än de gränser som finns har oftast en möjlighet att göra detta. Däremot kostar detta rejält så det är viktigt att själv ha koll på vikten så att man inte står på plats och måste plocka ur saker – eller betala extra.

Man bör räkna med ca 350kr extra per kilo. Exakt hur mycket det kostar beror på destinationen på resan.

Informationen är tagen från Fritidsresor Maj 2015. Besök Thai Airs hemsida för aktuella mått- och viktgränser.