Kategorier
Artiklar

5 paradisstränder i Thailand

Våra favoriter

Det är svårt att välja men nedan har vi listat våra 5 favoritstränder i Thailand.

Phi Phi Don Kajak

Koh Phi Phi eller Phi Phi-öarna som tursiterna säger har en liten gömd strandvik som man med kajak kan ta sig till på bara en kvart- tjugo minuter. Om man hyr kajak på stranden och paddlar rakt ut och sedan bara rundar klipporna till höger i badviken kommer man runt till en liten vacker vik där  du och endast ett få tal andra tursiter delar på stranden. En rolig lite utflykt som kan göras även om man inte är så duktig på att paddla då sträckan faktiskt inte alls är lång.

Stranden på Koh Similan, i Similanöarnas marina nationalpark finner man denna underbara kritvita sandstrand med helt kristallklart vatten. En utflykt hit med båt från Koh Lanta eller Phuket är en utflykt man länge minns. Båtfärden erbjuder även badstopp innan och efter målet i vikarna runt om i Smilanöarnas marina nationalpark. Snorklingsstunderna där är inte för att missa då vattnen runt om i detta område är rikt på djurliv och man får se en mängd vackra och häftiga fiskar och koraller.

Hat Pattaya och Sunset Beach på den lilla ön Koh Lipe är helt fantastiska. Denna lilla paradis ön, har stränder vars sand liknar vetemjöl och det är underbart att på dagarana bada här för att sedan på kvällen byta ut solstolen till en strandstol och lyssna på musiken från någon av de ganska lugna strandbarerna och bara njuta av en drink. På Koh Lipe lever man praktiskt taget runt sin strand, både dag som kväll.

Hat Khao Lak är en lång vit sandstrand, som kantas med vajande gröna palmer. Perfekt för långa promenader eller för slappa dagar i lugn och ro.  Ett stillsamt tempo, man finner ett par restauranger och hotell längst med stranden men det är inte särskilt många  eller de ligger i vart fall relativt glest utspritt.

Chicken Island är en liten men populär ö att åka ut till från Krabi, Longtailbåtarnas chaufförer känner väl till ön och kan köra ut dit på ca 30 minuter. Båtfärden ut är trevlig, den vackra naturen runt om med höga berg som reser sig rakt upp ur havet är mäktiga att se och dessa berg är väldigt populära att klättra i. Väl framme på Chicken Island kan man bada  i det klara fina vattnet och sola på den fina stranden, glöm inte att ta med filt eller handduk att ligga på för här finns inga solstolar att tillgå. Mat/lunch köps enklast i de longtailbåtar som har med sig lättare mat och som finns längst med stranden alt finns det 1 restaurang mitt på ön, maten i restaurangen ok med alltså ingen höjdare. Chauffören och båten man hyrt väntar på dig hela dagen tills du är klar att åka hem igen.