#

Fakta

Pattaya fakta

På Thailands östra kustland, ett par timmars bilfärd från Bangkok finner man det hektiska Pattaya. Ett fartfyllt och sällan stilla tempo gäller i Pattaya som en gång i tiden faktiskt varit en lugn lite fiskeby. I dag kantas gatorna och stränderna av restauranger och barer av alla de slag. Sexindustrin har tyvärr gett Pattaya ett ganska dåligt ryckte. Det finns ett brett utbud av gogobarer och massageställen som erbjuder happyendings. Men man kan i Pattaya också slappa, sola och bada och njuta av båtutflykter och god mat. Pattaya är ett utav Thailands främsta turistmål. Hade det inte haft så mycket mer än vad de dåliga rycktet säger så hade inte miljontals turister åkt dit årligen. Här finns många lyxiga resorter till ett bra pris. Utöver den mest livliga och omdiskuterade stranden Hat Pattaya finner man den lite mindre och pittoreska viken Ao Naklua (strax norr om Hat Pattaya) Att rekommendera är också den riktigt långa stranden Hat Jomtien (strax söder om Hat Pattaya) Hat Jomtien är ca 14 km lång och erbjuder både vattensporter och ett brett utbud på mat och andra aktiviteter som till ett stilla lugn för de som vill vara lite mer för sig själva. Vill man åt lugnet skall man ta sig till strandens södra slut.

 

Aktiviteter

Turismen har vart stor i Pattaya i många år. Det är ingen risk att man inte skulle kunna ha saker att göra oavsett om man är barnfamilj, festprisse eller golfande livsnjutare. Ständerna har vattensporter och man kan även åka på mängder av dagsutflykter. För både stora som små brukar ett besök till populära Underwater World vara uppskattat. Ripleys Beliv It Or Not är ett museum med olika teman. En hel del sjuka och konstiga saker kan beskådas här och museet har blivit riktigt populärt.  De Thailändska elefanterna har blivit allt färre genom åren, utöver att rida på dem kan man även/istället få se dessa gigantiska djur i Nationalparker, Pattaya har elefantshower  bla i Nong Nooch Garden.

 

Vattensport

På Pattayas livliga stränder behöver man inte ha en lugn stund om så inte önskas. Brett utbud av surf, dyk, kajaking och åk-attraktioner i form av badleksaker efter båt erbjuds på flertalet ställen.

 

Shopping

Mycket butiker och stånd som säljer allt från krimskrams, smycken till kläder och leksaker. Det är ungefär samma priser och utbud som på de flesta andra tursitorter. Det finns alltså en hel del att shoppa här, men gillar man shopping och ändå är så nära Bangkok kan en tripp dit verkligen rekommenderas. Där finns allt. Äkta till fejk och det är dessutom billigare.

 

Restauranger

Bargatorna i Pattaya är inte att rekommendera i matväg, de är många och det är inte allt för ofta av det bättre slaget. I utkanten eller i det något lugnare delarna finns nog om restauranger med betydligt bättre kök. Annars så finns här allt från snabbmatskedjor till mysiga små fiskerestauranger och givetvis kan man hitta maträtter från nästan alla världens hörn här.

 

Klimat

Pattaya klimat