Kategorier
Artiklar

Behövs separat reseförsäkring på Thailandsresan?

De som bara åker någon vecka på semester till Thailand brukar vanligtvis inte behöva teckna någon extra reseförsäkring. Det räcker bra med det skydd som finns i hemförsäkringen då det alltid ingår en reseförsäkring i denna. Men har man tänkt att vara borta en längre period eller om man vill förbättra reseskyddet på flera punkter så bör man titta på alternativet med reseförsäkring.  Här kommer några exempel.

 

Antalet dagar

De allra flesta hemförsäkringar har ett grundläggande och rejält skydd för den som är på resa – upp till 45 dagar. Har man planerat att vara borta längre behöver man alltså förbättra villkoren. Detta kan antingen ske med ett tillägg till hemförsäkringen eller en separat reseförsäkring.

 

Högre ersättning och mindre krav

Överlag har även reseförsäkringen högre ersättningsnivåer men framförallt lägre krav på vad som krävs för att man ska kunna få ersättning. Ett exempel är vid ersättningsresa. Blir man sjuk och man får läkarintyg på att man ska vara liggande får man ersättning för hemförsäkringen för missad resa. Men med en separat reseförsäkring är det inte alltid det måste finnas läkarintyg. Dessutom kan man få ersättning för att man missat delar av resan. Stukar man foten kan man inte bada vilket kanske kan ge ersättning även om man inte kan få läkarintyg på att man  måste vara sängliggande.

 

Via försäkringsbolag eller resebyrån?

När reseförsäkringarna började säljas av försäkringsbolagen var detta för att konkurrera ut de som erbjöds av resebyråerna, något de nästan lyckats med. Nackdelen med att boka genom en resebyrå är nämligen att det är enbart under den resan som man blir försäkrad. Det gör att kostnaden per år blir riktigt stor om man åker på flera resor under året. Att teckna via ett försäkringsbolag blir ofta billigare redan från första resan.  Men som vanligt när det gäller försäkringar så gäller det att jämföra. Prisskillnaderna kan vara riktigt stora.