Kategorier
Artiklar

Planera ekonomin inför din resa

Det är många som drömmer om att åka till Thailand men som kanske inte riktigt har råd eller som måste lägga undan pengar varje månad under en lång tid. Det är väldigt billigt att leva och bo i Thailand men trots det så kostar en resa många tusen kronor med flygbiljetterna. När man väl är där så vill man förstås också se lite saker, åka in i djungeln, dyka, besöka tempel, uppleva den fantastiska maten, shoppa och mycket mer. Många bäckar små blir en stor å som man brukar säga, vilket gör att en resa på två veckor lätt kan kosta en hel del, även om det är billigt.

Finansiera din resa med privatlån

Om man vet att man har råd att lägga undan pengar till resan varje månad, så kan man i stället finansiera resan. Det går att låna pengar med privatlån, som är ett lån utan säkerhet. Detta innebär att man får använda pengarna till vad du vill, t.ex en Thailandresa. Man kan till exempel låna till både resa och fickpengar, under förutsättning att man klarar den kommande avbetalningen. Med privatlån kan man låna mellan 5000 till 400.000 kr och löptiden ligger normalt på mellan 1 till 12 år.

Budgetera din resa och ekonomi

Det viktigaste när man ska låna pengar till sin resa, är att man budgeterar både resan och sin ekonomi. Börja med att budgetera resan, ta reda på vad flyg, boende, mat och aktiviteter kommer kosta och lägg till en övrigt post för uförutsedda saker. Ta reda på vad privatlånet kommer kosta i månaden och budgetera sedan din ekonomi så att du med säkerhet kan återbetala skulden varje månad.